Kuntoarviot
Kuntoarvio tarjoaa kiinteistön omistajalle arvokasta tietoa kiinteistön kunnosta,
korjaustarpeista ja rakennuksen riskirakenteista.

Kuntoarvio soveltuu kunnossapitosuunnitelman tueksi tai tehtäväksi kiinteistöjen myyntitilanteissa. Kauttamme saatte käyttöönne rakennus-, lvi- ja sähkötekniikan asiantuntijat.

Kuntoarvio on rakenteita rikkomaton tutkimusmuoto perustuen tutkijan havaintoihin.

Jos kuntoarviossa havaitaan poikkeamia, on syytä toteuttaa tarkempi kuntotutkimus.Kiinteistön kunnon arviointi tehdään RT-kortiston mukaan.  Kuntoarvioon kuuluu aluerakenteiden, rakennustekniikan ja LVI-järjestelmien arviointi sekä PTS-ehdotus 10 vuodelle (pitkän aikavälin kunnossapitosuunnitelma).
Rakenneosien kuntotutkimus
Rakenneosien kuntotutkimus voidaan suositella tehtäväksi kuntoarvion tai
tilan käyttäjien oireilujen pohjalta.

Myyntitilanteessa on hyvä tutkia riskirakenteiden kunto mahdollisten erimielisyyksien välttämiseksi.

Rakenneosien kuntotutkimuksessa tutkitaan rakenneosan kunto ja sen rakennusfysikaalinen toiminta. Tutkimuksessa joudutaan avaamaan rakenteita perusteellisemman tuloksen varmistamiseksi.
 
 
 

Kuntotutkimukset

Huoneistokohtainen kuntotarkastus
Huoneistokohtainen kuntotarkastus sopii tehtäväksi useassa eri tilanteessa.

Yleensä halutaan tietoa taloyhtiön kylpyhuoneiden kunnosta kosteuskartoituksen muodossa, mutta samalla voidaan tutkia useita asioita, jotka ovat taloyhtiön vastuulla.

Huoneistokohtaisen kuntotarkastuksen yhteydessä voidaan suorittaa esimerkiksi ovien, ikkunoiden ja vesikalusteiden kuntotarkastus sekä märkätilojen kosteuskartoitus. Lämmityskauden aikana suositellaan myös huoneistojen lämpötilojen kirjaamista, jota voidaan käyttää lämmitysverkon tasapainotuksen työkaluna.

Huoneistokohtainen kuntokartoitus on hyvä tehdä ennen linjasaneerauksia, jotta mahdolliset kuivaustarpeet märkätiloissa voidaan arvioida hyvissä ajoin.

Varmistu ajoissa
kiinteistön kunnosta, vältä yllättävät kustannukset

Pyydä palveluistamme tarjous tästä tai soita p. 010 3244 320!