MEILLÄ ASIAT HOIDETAAN JÄMPTISTI JA SOVITUSTI.

VALVONTAPALVELUT

Meiltä löytyvät pätevät valvojat myös taloyhtiön tarpeisiin.

Valvomme, dokumentoimme ja raportoimme osakkaiden tekemät tai teettämät märkätilaremontit ja ehkäisemme rakennusvirheet.

KUNTOARVIOT

Kuntoarvio antaa tietoa kiinteistön kunnosta, korjaustarpeista ja rakennuksen riskirakenteista.

Rakenteita rikkomaton tutkimusmuoto perustuu rakennus-, lvi- ja sähkötekniikan asiantuntijoiden havaintoihin, joten tehtävään kannattaa valita meiltä löytyvät pätevät ammattilaiset.

Kuntoarvioon kuuluu PTS-ehdotus kymmenelle seuraavalle vuodelle (pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelma).

KOSTEUSKARTOITUKSET

Mietityttääkö missä kunnossa taloyhtiönne kylpyhuoneet ovat?

Teemme märkätilojen kosteuskartoituksia ja tarvittaessa myös rakenneosien kuntotutkimuksia. Kartoitus on hyvä tehdä ennen linjasaneerausta, jotta mahdolliset kuivaustarpeet voidaan arvioida hyvissä ajoin.

PTS

PTS eli pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelma antaa taloyhtiölle kokonaiskuvan kiinteistön kunnosta sekä korjaustarpeista seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Asiantuntijamme tekevät PTS:n kuntoarvion yhteydessä. PTS kertoo tulevien korjaushankkeiden kiireellisyysjärjestyksen ja auttaa osakkaita valmistautumaan niihin hyvissä ajoin.

ENERGIATODISTUKSET

Meiltä voit tilata energiatodistuksen, joka tarvitaan esimerkiksi uudisrakennukselle rakennuslupaa haettaessa sekä rakennuksen myynti- ja vuokraustilanteessa.

Energiatodistusten laatijat ovat pätevöityneet tehtävään ja heidät on merkitty ARA:n rekisteriin.

TIIVIYSMITTAUKSET

Ulkovaipan tiiviys on tärkeä osa rakennuksen energiatehokkuutta eli sillä on suuri vaikutus asumiskustannuksiin.

Meillä on vankka kokemus rakennusten tiiviysmittauksista ja käytössämme on moderni kalusto (Minneapolis Blower Door ja Retrotec), jolla voidaan suorittaa haastavampiakin tiiviysmittauksia. Mittaajamme ovat suorittaneet VTT:n rakennusten tiiviyden mittaajan sertifikaatin.

LÄMPÖKUVAUKSET

Lämpökuvaus on luotettava ja edullinen tapa selvittää rakennuksen ongelmakohdat (mm. rakennusvirheet ja ilmavuodot) ilman pintojen rikkomista.

Lämpökuvausta käytetään uudiskohteiden ja korjausrakentamisen laadunvalvonnassa sekä talokauppojen yhteydessä. Teemme mittaukset kalibroiduilla Flir- ja Fluke lämpökameroilla ja ammattitaitoiset kuvaajamme ovat suorittaneet lämpökuvaajan VTT-Serfitikaatin.

VAHINKOPALVELUT - JA SANEERAUS

Jos kiinteistöllä sattuu vesivahinko, me hoidamme kaiken kuntoon.

Etsimme vuodon aiheuttajan, korjaamme vian, kartoitamme ja tutkimme kosteusvauriot, estämme vahinkojen laajenemisen ja kuivaamme rakenteet. Teemme myös tarvittavat purku- ja uudelleenrakennustyöt.

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

Tilaa meiltä asiantuntija tekemään asbesti- ja haitta-ainekartoitus.

Saat nopeasti ja luotettavasti selville onko kiinteistössä terveydelle tai ympäristölle vaarallisia aineita, jotka on huomioitava remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Asbestikartoitus on tehtävä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa, joihin on tulossa remontti. Kartoitus vaaditaan myös yksittäisissä huoneistoremonteissa.